tisdag 22 mars 2011

Bekännelse No:5


För att fira mitt femhundrade besök och för att stilla ett sug som jag nästan aldrig har så slänger jag in bekännelse No:5.. 


Jag är inte på något sätt en göttegris, ingen som vräker i mig chips, snacks, snask, kakor och annat sött, dricker ingen kaffe, cappuccino, latte eller någon saft. Jag får helt enkelt inte mig massa socker dagarna i ända, jag har en och bara en godislast och det är popcorn no more no less..! Jag är sjukt duktig på att göra popcorn hemma på spisen, blir nästan alltid perfekta, perfekt sälta och det är inte många korn kvar på botten när jag är klar. För ett tag sedan köpte jag fel olivolja, den var smaksatt med chili och var lite stark, tog ett tag innan jag fatta att nått var fel, det var iaf supergott och jag verkligen rekommendera chilipopcorn. 

Men så är det, popcorn och Andreas går hand i hand, har till och med en kastrull som bara är till för popcorn, men det är inte det som är saken, vi pratar ju socker här och socker ska ni få. Jag född på det härliga 70-talet och jag vet inte hur det var i era familjer men jag tror inte vi fick godis, möjligen lördagsgodis, tror mer det var negerbollar som vi fick rulla tillsammans med mamma och pappa, kommer faktiskt inte ihåg annat än negerbollar. Chips å annat godis fick man typ på kalas, om man fyllde år eller på nyår, har väldigt dåliga barndomsminnen men jag minns en sak vi fick. 

Pappa brukade göra detta och det är verkligen supergott, stillar sockerbegäret och man kan ju dosera precis som man vill.. När det är så att kroppen skriker efter nått sött så gör jag en sådan, man har ju nästan alltid allt hemma och sen kör man igång, efter man har ätit upp allt så tänker man inte på nått sött på typ en månad, iaf inte jag. Vad är det då jag trycker i mig, jo det innehåller tre saker, äggula, socker och oboy, lätt.! Jag brukar köra 4 ägggulor, en matsked socker till varje ägggula så 4 stycken och 1 matsked oboy, ner med allt i ett glas och börja vispa med en elvisp, man ska köra länge så sockret löses upp och allt blir fluffigt å lent. Sen är det bara att börja äta allt med en sked, kanske tycker jag om det för att det påminns om min uppväxt...? Prova..! Nu när jag skrev detta så kom jag på att jag ljuger lite, jag är en periodare, jag har ett annat stort begär men det finns bara mellan maj och september. 

Jag äter nog minst en glass om dan om solen tittar fram, går inte gå att gå förbi en glassbox utan att öppna upp och kolla ner på iskall lyx.. Fan jag kom precis på en sak till men det godiset är exklusivt, det köper man inte i Sverige, jag har en egen salta pastiller lr Pingvingodiskran i Helsingborg som köper dem på båten över till Danmark. En sådan burk kan man ju ha i ett helt år och göms undan när det väntas besök i lägenheten...Det var iaf allt, sen om ni hör något annat tex att senast när jag var i Helsingborg och vi var ute och dinera så tog någon i sällskapet en banana split till efterrätt, vissa i sällskapet skratta lite för dom tyckte det var ett kanske lite barnsligt val av efterrätt, kan ju försvar killen och säga att det var det inte, vuxna kan oxå äta en banana split, stå på dig...! 

Hoppas att ni inte blev allt för sugna på att stoppa i er massa skit ikväll men samtidigt så måste man ju få leva lite, livet är ju för kort för att inte få njuta...!


2 kommentarer:

  1. Pappas äggtoddy ja! Shit, den hade jag glömt bort. Så jäkla gött. Fast när vi gjorde den på ängsbrinken så fanns ingen oboy med i spelet...? Vad hände där liksom? Jag älskar ju annars oboy. Jo just det, kom på en till last hos Mr Apa... Marknadsnougaten! Visst att det bara sker 2 ggr om året, men det är ju också 2kg om året! Got ya!! ;)

    SvaraRadera
  2. FACK, jag har mer laster än vad jag kommer ihåg... Oboyen var nog ett experiment från min sida:)Mmmmhhmmm det är snart marknad, typ 30 dagar dit, då ska jag köpa på mig ett par bruna påsar guld.!

    SvaraRadera